Általános lisztkeverék pékárukhoz és általános konyhai használatra. A miklos’ universal mixhez képest egyszerűbb, olcsóbb receptúrával készül.
A Basic-mix egy jól használható termék, minőségében, használhatóságában kiváló alternatívát nyújtunk vele a kereskedelmi forgalomban kapható sajátmárkás vagy az egyéb olcsóbb termékek kiváltására.
Átlagos tápérték 100 gramm termékben:
Energia:1448 kJ/341 kcal
Zsír: 0 g
-amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát:82 g
-amelyből cukrok 4,4 g
Rost :2,9 g
Fehérje: 0,01 g
Összetevők:kukoricakeményítő,burgonyakeményítő,rizsliszt,kukoricaliszt,dextróz,stabilizátor (guargumi),burgonyarost,burgonyapehely,lisztkezelőszer (aszkorbinsav)
Felhasználás:
Basic kenyér
Hozzávalók:
- 500 g langyos víz, 20 g méz, 25 g friss élesztő, 15 g psyllium rost (por állagú útifű), 500 g Basic gluténmentes lisztkeverék, 12 g só, 15 g olaj.
Elkészítés:
- Mérjük egy keverőtálba a vizet, a mézet és morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. Keverjük hozzá egy kézi habverővel a por állagú útifüvet, várjunk fél percet, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a sót. Gyúrjunk egynemű tésztát, közben öntsük hozzá az olajat.
- Egy sütőpapírt kenjünk le vékonyan olajjal és gyúrjuk át rajta a tésztát, és lapítsunk belőle kb. 0,5 cm vastag téglalapot. A két rövidebb oldala mentén hajtsuk be a feléig a tésztát, majd a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel. Tegyük a sütőpapírral együtt egy kenyérsütő formába, fóliázzuk le és
- Szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet. 180C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percet, majd a sütőpapír segítségével emeljük át a sütő rácsára és süssük további 10 percet. Rácson hűtsük ki teljesen a kenyeret.
Összetevők:
- Kukoricakeményítő
- Burgonyakeményítő
- Rizsliszt
- Kukoricaliszt
- Dextróz
- Stabilizátor (guargumi)
- Burgonya rost
- Burgonyapehely
- Lisztkezelőszer (aszkorbinsav)