A Magyar Élelmiszerkönyv szerinti 14 allergéntől mentes termék. Nem tartalmaz:
• 1. Glutént tartalmazó gabonafélék (azaz búza, rozs,
árpa, zab, tönkölybúza, kamut, illetve hibridizált fajtái)
és a belőlük készült termékek, kivéve:
2. Rákfélék és a belőlük készült termékek.
• 3. Tojás és a belőle készült termékek.
• 4. Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
• 5. Földimogyoró és a belőle készült termékek.
• 6. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
• 7. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt),
kivéve:
• 8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.),
mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia),
kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya
illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió
(Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera),
makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia
ternifolia)
• 9. Zeller és a belőle készült termékek.
• 10. Mustár és a belőle készült termékek.
MiMen pogácsa lisztkeverék 500 g 100g termék átlagos Tápértéke
Energia 1,461.0 kJ / 346.0 kcal
Zsír 2.5 g
amelyből telített zsírsavak 0.4 g
Szénhidrát 68.6 g
amelyből cukrok 6.2 g
Rost 8.2 g
Fehérje 8.0 g
Só 0.1 g
Minden allergéntől mentes lisztkeverék, pogácsa készítéséhez.Összetevők: lisztek (köles, csicseriborsó), tápióka keményítő, dextróz, stabilizátor (xantán és guar gumik), lisztjavító szer (aszkorbinsav). A webáruházon szereplő egyes termékekre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés, a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatokért felelősséget nem vállal. Hozzávalók:
Mimen pogácsa lisztkeverék 250 g,
margarin vagy vaj 70 g,
tejföl 70 g ( vagy növényi főzőkrém)
víz 70 g,
élesztő 12 g,
só 9 g
Elkészítés:
A liszttel összekeverjük a sót, majd a zsiradékot hozzáadjuk és összedolgozzuk amíg apró morzsás nem lesz.
A tejfölt hozzáadjuk és összedolgozzuk a liszttel. Végül a vízben feloldjuk az élesztőt és hozzáöntjük a liszthez.
Dolgozzuk szép egyenletes tésztává.
Először ragacsos majd szépen elválik a kezünktől. Dolgozzuk egyenletessé.
Nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra. Szaggassuk ki.
Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, majd kelesszük langyos helyen ½ órát.
Süssük 180 fokos sütőben 20 percet.