A Magyar Élelmiszerkönyv szerinti 14 allergéntől mentes termék. Nem tartalmaz:
• 1. Glutént tartalmazó gabonafélék (azaz búza, rozs,
árpa, zab, tönkölybúza, kamut, illetve hibridizált fajtái)
és a belőlük készült termékek, kivéve:
2. Rákfélék és a belőlük készült termékek.
• 3. Tojás és a belőle készült termékek.
• 4. Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
• 5. Földimogyoró és a belőle készült termékek.
• 6. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
• 7. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt),
kivéve:
• 8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.),
mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia),
kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya
illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió
(Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera),
makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia
ternifolia)
• 9. Zeller és a belőle készült termékek.
• 10. Mustár és a belőle készült termékek.
MiMen Linzer-Pite lisztkeverék 500g 100g termék átlagos Tápértéke
Energia 1,485.0 kJ / 351.0 kcal
Zsír 3.3 g
amelyből telített zsírsavak 0.4 g
Szénhidrát 67.8 g
amelyből cukrok 6.7 g
Rost 5.6 g
Fehérje 9.7 g
Só 1.5 g
MiMen linzer-pite sütemény lisztkeverék - minden mentes lisztkeverék többféle különleges táplálkozási igényt is kielégít. Annak aki nem szereti a hajdina jellegzetes ízét, örömhír, hogy hajdinát sem tartalmaz.Burgonya-, kukorica-, rizsmentes receptúra! Összetevők: kölesliszt, tápióka keményítő, csicseriborsó liszt, dextróz, útifűmaghéj liszt (psyllium rost), étkezési só, térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok), stabilizátor (xantángumi). A webáruházon szereplő egyes termékekre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés, a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatokért felelősséget nem vállal. Felhasználási javaslat LINZER: 250 g lisztkeverék, 50 g cukor, 12,5 g vaníliás cukor, 100 g margarin vagy vaj, 25 ml víz, 1 teáskanál citromlé. A hozzávalókat összedolgozzuk. Ha túl meleg van és lágy a tészta, tegyük hűtőbe 1-2 órára vagy akár egy éjszakára. Hagyományos forma: lisztezett deszkán nyújtsuk ki és szaggassuk ki a kívánt formára. Előmelegített, 180°C fokos sütőben néhány perc alatt süssük, míg a széle picit barnulni kezd. Összeragaszthatjuk lekvárral, csoki krémmel, nutellával. MÁKOS PITE: a tésztából sodort lapot tegyük pl. gyümölcstorta formába, kenjük meg baracklekvárral és máktöltelékkel. Előmelegített, 180°C fokos sütőben süssük kb. 30-35 percig.