A Magyar Élelmiszerkönyv szerinti 14 allergéntől mentes termék. Nem tartalmaz:
• 1. Glutént tartalmazó gabonafélék (azaz búza, rozs,
árpa, zab, tönkölybúza, kamut, illetve hibridizált fajtái)
és a belőlük készült termékek, kivéve:
2. Rákfélék és a belőlük készült termékek.
• 3. Tojás és a belőle készült termékek.
• 4. Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
• 5. Földimogyoró és a belőle készült termékek.
• 6. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
• 7. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt),
kivéve:
• 8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.),
mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia),
kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya
illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió
(Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera),
makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia
ternifolia)
• 9. Zeller és a belőle készült termékek.
• 10. Mustár és a belőle készült termékek.
MiMen fehér kenyér és kalács lisztkeverék 500 g 100g termék átlagos Tápértéke
Energia 1,461.0 kJ / 346.0 kcal
Zsír 2.5 g
amelyből telített zsírsavak 0.4 g
Szénhidrát 68.6 g
amelyből cukrok 6.2 g
Rost 8.2 g
Fehérje 8.0 g
Só 0.1 g
Minden allergéntől mentes lisztkeverék, kenyér és kalács elkészítéséhez.Összetevők: lisztek (köles, csicseriborsó), tápióka keményítő, dextróz, stabilizátor (xantán és guar gumik), lisztjavító szer (aszkorbinsav). A webáruházon szereplő egyes termékekre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés, a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatokért felelősséget nem vállal. Felhasználási javaslat: Hozzávalók a MiMen fehérkenyérhez:
250g MiMen minden mentes világos lisztkeverék,
160g langyos víz
10g élesztő
5-6g só
Elkészítés:
Keverjük a vízbe a sót, élesztőt, majd a liszttel dolgozzuk össze.
Formázzunk belőle kenyeret, zsemlét, stb.
Kelesszük duplájára, majd 200 C°-on süssük a kenyeret 25, a zsemlét 20 percig.
Hozzávalók a MiMen kalácshoz:
250g MiMen minden mentes világos lisztkeverék,
150g víz
60g cukor
50g margarin
10g élesztő
2-3g étkezési só
ízlés szerint citromhéj
vaníliás cukor
csokicsepp
rum
Elkészítés:
dagasszuk össze
tegyük kikent formába
hagyjuk meleg helyen kelni (akár 1-2 órán keresztül !)
Süssük 170C° -on kb. 25-30 percig.