A köles egy apró szemű, régóta ismert és termesztett gluténmentes álgabona.
A köles magas rost-, antioxidáns- és összetett szénhidráttartalmú, ami miatt figyelemre méltó táplálékforrás lehet. Jó minőségű fehérjéket tartalmaz, illetve beltartalmi értékei révén hozzájárulhat a kiegyensúlyozott és változatos étrendhez. A köles olyan mikrotápanyagokban is gazdag, mint a niacin, a B-komplex vitaminok, és a folsav.
Felhasználása: köretekhez, kásának, sütéshez-főzéshez
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 1510 KJ
361 kcal
Zsír 3,3 g
– telített zsírsavak 0,7 g
Szénhidrát 65 g
– cukor <0,5 g
Rost 8,2 g
Fehérje 12 g
Só 0,05 g
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készül.
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Habár mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, ennek ellenére is előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek folyamatosan változnak, ennek okán változhatnak a tápértékek, összetevők is. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Annak ellenére, hogy weboldalunkon folyamatosan frissítésre kerülnek az adatok, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért.