A sörélesztő pehely elsősorban a vegánok körében ismert, mert a sajtos ízvilága miatt jól helyettesíti a sajtot számos receptben. Bármire rá lehet szórni, mint a parmezánt, lehet vele főzelékeket, krémleveseket sűríteni, szószokat készíteni. A sörélesztő pehely egy inaktivált élesztő, amelyet a sörgyártás során használnak-innen is ered az elnevezése. Élesztő allergiások és candidások is fogyaszthatják. Tele van hasznos tápanyagokkal, elsősorban B-vitaminokkal, foszforral, káliummal, szelénnel és cinkkel, ezen kívül magas a fehérjetartalma.
Használhatjuk tésztaételekhez, szószokhoz, mártásokhoz, mártogatósokhoz, egytálételekhez, levesekhez is.
Átlagos tápérték 100 g termékben
|
|
Energia
|
1345 KJ / 320 Kcal
|
Zsír
|
4,8 g
|
– amelyből telített zsírsavak
|
1,6 g
|
Szénhidrát
|
9 g
|
– amelyből cukrok
|
9 g
|
Rost
|
27 g
|
Fehérje
|
47 g
|
Só
|
0,5 g
|
Habár mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, ennek ellenére is előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek folyamatosan változnak, ennek okán változhatnak a tápértékek, összetevők is. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Annak ellenére, hogy weboldalunkon folyamatosan frissítésre kerülnek az adatok, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért.