Konyhakész lisztkeverék. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricalisztmentes, burgonyamentes, hozzáadott keményítőtől mentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), arany lenmagliszt
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, hozzáadott keményítőtől mentes, kukoricaliszt-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
Élesztős kenyér recept:
Hozzávalók:
-250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
-2 g Eden Premium kókuszvirág cukor
-5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
-350 g langyos víz (maximum 40 fokos)
-12,5 g friss élesztő, vagy fél csomag porélesztő (3,5 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk, vagy szórjuk hozzá az élesztőt és keverjük el benne. Öntsük hozzá a langyos vizet is és alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen lefedve kelesszük 45-60 percig. Száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit, és takarjuk le, amíg bemelegszik a sütő. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.