Elkészítési javaslat:
RECEPT GYÜMÖLCSKENYÉRHEZ
HOZZÁVALÓK:
-250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
-7 g Eden Premium eritvia MAX
-75 g aszalvány-, és magmix gyümölcskenyerekhez
-ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
-350 g szobahőmérsékletű víz
-1 tasak bourbon vanília aroma
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze nagyon alaposan a lisztet az eritvia MAX-szal, majd dolgozzuk hozzá a fűszert és az aszalvány-, és magmix keveréket is. Keverjük el a vízzel és a vanília aromával is. Nagyon sűrű tésztát fogunk kapni. Kanalazzuk egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (9x23 cm), igazítsuk szép egyenletesre és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 45 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szórjuk meg porrá őrölt eritrittel. Vágjuk 15 egyforma szeletre. Ha akarjuk, ízlés szerint keverhetünk a tésztába mindenmentes csokoládé cseppeket, vagy esetleg megkenhetjük a kész gyümölcskenyeret olvasztott mindenmentes csokoládéval.
1 szelet gyümölcskenyér átlagos tápértéke:
73 kcal, 0,6 g zsír, 15 g szénhidrát amelyből poliolok 0,5 g, 1,8 g rost, 1,7 g fehérje
1 szelet gyümölcskenyér átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
14,5 g
Gluténmentes üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Nettó tömeg: 500 g
Habár mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, ennek ellenére is előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek folyamatosan változnak, ennek okán változhatnak a tápértékek, összetevők is. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Annak ellenére, hogy weboldalunkon folyamatosan frissítésre kerülnek az adatok, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért.