Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (gluténmentes zabpehelyliszt, kölesliszt, csicseriborsó liszt), tápióka keményítő, bambuszrost liszt, arany lenmagliszt
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, hajdinamentes, vegán, magas rost-, és fehérjetartalmú palacsinták készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
HOZZÁVALÓK 6 DARAB PALACSINTÁSHOZ:
- 100 g Bake-Free palacsinta lisztkeverék
- csipet Eden Premium fekete só (0,5 g, opcionális)
- csipet Eden Premium eritvia MAX (1 g, kihagyható)
- 350 g hideg víz (14-15 °C) + 5 X 10 g
- 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g) a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a lisztkeveréket a fekete sóval és az eritvia MAX-szal, majd egy magasfalú edényben adjuk hozzá a 350 g hideg vizet és botmixerrel dolgozzuk csomómentesre. Előmelegített (7-es hőfokozat), vékonyan kókuszolajozott serpenyőben (22 cm átmérőjű) süssünk belőle 6 darab palacsintát úgy, hogy minden további adag sütése előtt a tésztát pótoljuk 10 g (körülbelül 1 kisebb méretű evőkanál) vízzel. A palacsintákat, amint kisültek tegyük egy tányérra és borítsuk le egy másikkal, amíg a többi palacsinta el nem készül, ezután szépen tekerhetőek lesznek. Bánjunk velük óvatosan, sérülékenyebbek, mint a hagyományos, búzalisztes palacsinták.